Gardameer Vakantieverblijf

Een ultieme glamping ervaring op Campeggio della Colombaia aan het Gardameer

Gampeggio della Colombaia

Campeggio della Colombaia is een kleinschalige familiecamping, direct gelegen aan het Gardameer in het plaatsje Padenghe sul Garda. De locatie is stukken rustiger dan de vele andere plaatsen rond het Gardameer en biedt veel mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Wij verbleven in een schitterende Panorama Spa Stacaravan. Zoals de naam al verklapt hadden we een waanzinnig uitzicht over het Gardameer en stapten we vanuit deze accommodatie zo in onze privé jacuzzi. Ontdek een ultieme glamping ervaring op Campeggio della Colombaia aan het Gardameer.

Glamping

Je kunt tegenwoordig op veel manieren kamperen en vandaag de dag is de vraag naar luxe groot. Deze vorm van luxe kamperen wordt glamping genoemd. Het is kamperen waarbij luxe en comfort centraal staan en waar je tegelijkertijd geniet van de schoonheid van de natuur.

Campeggio della Colombaia

Campeggio della Colombaia biedt diverse mogelijkheden aan. Van ruime stijlvolle stacaravans tot luxueuze tenten. Ze zijn allemaal voorzien van comfortabele bedden, compleet ingerichte kamers en keukens, ruime badkamers, grote veranda’s en een groot aantal met privéjacuzzi’s. De verschillende comfortabele accommodaties worden omringd door een groene omgeving. Er is een waterpark met verschillende zwembaden, een mini-golf, outdoor gym en je kunt er e-bikes huren.

Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia

Overheerlijke lunches en diners

Wat hebben wij iedere dag genoten van het eten in het restaurant van de camping. De eigenaar en tevens kok trakteerde ons op overheerlijke lunches en diners. De prijs-kwaliteit van het eten is werkelijk top. Of je nu kiest voor een traditionele pizza of een authentiek Italiaans pastagerecht, de keuze is groot en wordt geserveerd in het gezellige restaurant of buiten op het terras met uitzicht op het meer.

Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia

Panorama Spa Stacaravan op Campeggio della Colombaia

Campeggio della Colombaia biedt diverse stacaravans aan, allemaal gericht op een luxe en comfortabel verblijf. Wij hebben genoten van de Panorama Spa Stacaravan, waar je met vijf personen in kunt verblijven. Twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer en toilet. De kamers en keuken zijn voorzien van alle benodigdheden. Vanuit de tweepersoonsslaapkamer en de woonkamer loop je zo de panoramische veranda op met uitzicht over het meer. En als kers op de taart heb je direct toegang tot de naastgelegen privé jacuzzi. Wat wil je nog meer?

Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia
Campeggio della Colombaia

Gardameer

Het Gardameer is een unieke bestemming en biedt veel mogelijkheden. Langs de oevers liggen charmante kleurrijke dorpen met kastelen en forten. Bovendien zijn historische steden zoals Verona, Brescia en Mantova gemakkelijk bereikbaar.

Langs de oever van Camping della Colombaia loop je zo over de wandelpromenade naar het haventje van Moniga del Garda, waar dagelijks veerdiensten vertrekken naar diverse plaatsen rond meer. Erg handig om zo het vaak drukke autoverkeer en het parkeren te omzeilen. Via de Holli-app of via de website van Tickets & Tours kun je een Hop-On Hop-off kaartje kopen voor de gehele dag. Zelf bepaal je waar je op- en afstapt. Wij stapten aan boord van de ferry richting het pittoreske Sirmione.

Sirmione en peninsula boot toer

Vanaf het water zien we de kleurrijke huizen van Sirmione in het water spiegelen. Hoog boven de daken steekt het silhouet van het Scaliger-kasteel uit. Het charmante plaatsje staat niet alleen bekend om zijn schoonheid, maar ook vanwege de kuuroorden, de overblijfselen van een oude Romeinse villa en het prachtige Jamaica-strand. 

Vanaf de boot wandel je over mooi geplaveide straatjes direct het historisch centrum binnen. We passeren tal van ijssalons, restaurants, bars en winkeltjes. Net buiten het centrum, bij de ophaalbrug van het kasteel, stappen we op de boot voor een Sirmione Peninsula boot tour, via Tickets & Tours. Vanaf het water krijgen we duidelijk uitleg over de 2000-jarige geschiedenis en de belangrijke bezienswaardigheden en weetjes over Sirmione. Het is de ideale manier om het dorp vanuit een ander perspectief te leren kennen en te genieten van de kleuren en natuurlijk omgeving.

Sirmione is een van de populairste plaatsen rond het Gardameer en wordt druk bezocht. Per boot reizen is daarom aan te bevelen om files en parkeerstress te omzeilen.

Sirmione Gardameer
Sirmione Gardameer
Sirmione Gardameer
Sirmione Gardameer
Sirmione Gardameer

Desenzano del Garda

Een ander schilderachtig plaatsje, dat eveneens uitkijkt over de zuidelijke oever van het meer, is Desenzano. Het kleurrijke plaatsje heeft een levendige boulevard, pittoreske straatjes en tal van historische bezienswaardigheden. Erg mooi is het oude haventje omringd door schitterende gebouwen. Hier kun je prachtige foto’s schieten of op het terras een aperitief nemen.

Het kloppend hart is Piazza Malvezzi met gezellige cafés, bars en restaurants waar je tot in de late uurtjes heerlijk kunt dineren. Andere bezienswaardigheden zijn het kasteel van Desenzano en een Romeinse villa.

Desenzano del Garda Gardameer
Desenzano del Garda Gardameer
Desenzano del Garda Gardameer
Desenzano del Garda Gardameer

Met de E-bike naar Rocca di Lonato

Op Campeggio della Colombaia is het mogelijk om e-bikes te huren. Vanaf de camping fietsen wij naar Rocca di Lonato, een verborgen pareltje tussen de vele drukbezochte plaatsen.

Omgeven door een mooie groene vegetatie fietsen wij door het heuvellandschap. Lonato del Garda is bij veel buitenlandse bezoekers niet bekend. Het historisch centrum ligt niet direct aan het meer. Vanaf een panoramische positie kijkt het dorp vanaf een heuvel neer op het omringde landschap. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Rocca di Lonato, een oud fort uit de 12e eeuw dat zijn charme heeft weten te behouden.  

Casa del Podestà is een museum dat antieke meubelen, schilderijen en andere voorwerpen afkomstig uit de Venetiaanse periode, huisvest. Het historische gebouw ligt naast een prachtig park met oude bomen. Vanaf hier wandel je zo naar beneden richting het historisch centrum. Het zal je opvallen hoe aangenaam rustig het hier is en dat je er bijna alleen lokale inwoners tegenkomt. Rocca di Lonato zal iedereen die van authentiek Italië houdt zeker verrassen.

Campeggio della Colombaia

Campeggio della Colombaia is een fantastische plek voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud. De schitterende accommodaties voldoen aan alle luxe en comfort die veel reizigers vandaag de dag wensen. Sterker nog, Campeggio della Colombaia doet er nog een schepje bovenop met privé jacuzzi’s, direct bij je stacaravan op ruime kavels. De kleinschalige familiecamping is overzichtelijk en beschikt over hoogwaardige faciliteiten die je van een camping kunt verwachten. Daarnaast kijkt het uit over een minder drukke oever van het meer en zijn alle topbestemmingen gemakkelijk te bereiken.

Ga naar de website

Campeggio della Colombaia

0 reacties op “Een ultieme glamping ervaring op Campeggio della Colombaia aan het Gardameer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.