Puglia Vakantieverblijf

Estlevante een glamour B&B in het hart van de Parel van de Gargano

Vieste B&B Estlevante

Estlevante is een glamour B&B in Vieste, gelegen in het hart van het historisch centrum. Vieste wordt ook wel de ‘Parel van de Gargano’ genoemd. Estlevante is een historisch palazzo van drie verdiepingen, gerestaureerd en omgetoverd in charmante kamers. Met zorg zijn de historische details bewaard gebleven. Iedere kamer heeft zijn eigen sfeer en verwelkomt gasten met moderne faciliteiten. Ontdek Estlevante een glamour B&B in het hart van de Parel van de Gargano.

Vieste

Estlevante ligt midden in het oude vissersdorp Vieste, tussen ambachtswinkels, de historische kathedraal, het kasteel en op loopafstand van de stranden. Het historisch centrum is gebouwd op een rotsachtige kaap en de melkwitte huizen steken fraai af tegen de diepblauwe zee en strakblauwe hemel. Vanaf het fort, gebouwd door Frederik II, heb je een schitterend uitzicht op de kust. De 25 meter hoge kalkstenen monoliet, bekend onder de naam ‘Pizzomunno’, springt direct in het oog.

Vanaf het dakterras hebben wij genoten van een uitgebreid ontbijt met een fantastisch uitzicht over de daken met op de achtergrond de diepblauwe zee. De dag kan niet beter beginnen om daarna erop uit te trekken naar de vele bezienswaardigheden van het Nationaal Park Gargano.

Estlevante

Uitstapjes in de omgeving van Estlevante

Het klimaat van Gargano is mediterraan. De zomers zijn er lang en zonnig met hoge temperaturen. Vooral het voor- en najaar zijn aangenaam voor uitstapjes in de omgeving, maar ook om te zonnebaden op mooie zandstranden en een duik te nemen in het heldere water van de Adriatische Zee.

Het witte Peschici ligt dichtbij Vieste en behoort tot een van de andere mooie dorpen van Gargano. Gebouwd op een rotsachtige klif is de ligging spectaculair wanneer je langs de kust het dorp benaderd. Onderaan bevinden zich prachtige stranden.

Niet ver van Peschici ligt Vico del Gargano te wachten om ontdekt te worden. Een wirwar van middeleeuwse straatjes leidt je naar pittoreske pleintjes. Het dorp staat niet voor niets op de lijst van ‘I Borghi più belli d’Italia’, oftewel de mooiste dorpen van Italië.

Voor verkoeling kun je natuurlijk een duik nemen in zee, maar een andere mogelijkheid is om een wandeling te maken in Foresta Umbra. Dit is een oud bos met een unieke vegetatie. Beuken, lindebomen, dennen, eiken, kastanjes en andere bomen bieden schaduw over de vele wandelpaden.

Wie Gargano bezoekt zal genieten van de typische Zuid-Italiaanse cultuur. Naast tal van bezienswaardigheden kun je er van hartenlust eten in de beste restaurants. Kortom, beweeg mee in het rustige tempo van de bewoners en proef de schoonheid van de mooie streek Gargano vanuit het charmante glamour B&B Estlevante.

Bekijk beschikbaarheid en reserveer

Boek nu Estlevante

0 reacties op “Estlevante een glamour B&B in het hart van de Parel van de Gargano

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.