Geen categorie

Herfst, een mooie tijd om Italië te bezoeken

DiscoverCars.com

Vraag je het jezelf wel eens af, wanneer je Italië moet gaan bezoeken? Ga dan tijdens de herfst. Het is dan heerlijk weer, met een overvloed aan eetfestivals.

Sagra, sagra en nog eens sagra!

We schreven al eerder over wat het fenomeen sagra is. In het najaar is er een overvloed aan deze festivals door heel Italië. Het is een heerlijke en gezellige manier om de lokale producten, gerechten en wijnen te proeven. Wij zijn er dol op! Het is zo ongeveer de meest authentieke manier om lokale producten en de cultuur van een bepaald gebied te ervaren, zonder veel toeristen om je heen. In het najaar zijn er verschillende sagre (festivals) zoals, wijn-, kastanje-, chocolade-, truffel-, eekhoorntjesbrood-, vis-, polenta- en zelfs aardappelfestivals.

Minder drukte en lagere prijzen

Natuurlijk zijn de lagere prijzen vaak het aantrekkelijkst om in het najaar Italië te gaan bezoeken. Niet alleen zijn de prijzen van verschillende accommodaties over het algemeen lager, maar zijn er ook minder toeristen.

Maar pas op, want bij bestemmingen zoals Rome, Venetië, Florence, Cinque Terre en de Amalfikust loopt het hoogseizoen langer door dan elders in Italië. Wil je profiteren van de lagere prijzen in het najaar, kies dan voor regio’s als Sicilië, Puglia, Abruzzo of Molise. Wil je toch graag naar de klassieke plaatsen voor lagere prijzen en minder drukte, ga dan eind oktober of begin november.

Prachtige herfstkleuren

Geniet van de prachtige herfstkleuren. Maak een autotrip door het platteland van Toscane, Umbrië of Le Marche in oktober. De kleuren zijn een lust voor het oog.

Mooi weer en koelere temperaturen

Vooral in de beginperiode van de herfst is het klimaat in Italië zeer aangenaam. De zinderende hitte van augustus is voorbij en de temperaturen zijn gedaald. Vaak kun je in oktober overdag rondlopen in een dunne jas, waardoor een stedentrip of een andere bestemming bijzonder aangenaam is. In Puglia, maar ook in Sicilië kan er nog gezwommen worden in zee. Wij stonden er versteld van, tijdens ons verblijf in december in Puglia, dat veel mensen nog genoten van zon, zee en strand.

Hou jij ook van de herfst in Italië?

Booking.com

1 reactie op “Herfst, een mooie tijd om Italië te bezoeken

  1. Beautiful photos. Love the street party

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.