Le Marche Stedentrip

Bezoek Fermo en zijn schitterende locatie

Fermo Le Marche
DiscoverCars.com

Fermo staat bekend om zijn schitterende locatie. De autorit ernaar toe is al een traktatie. Dat is niet zo verwonderlijk, want het landschap van de regio Le Marche is divers. Het heeft een prachtige kustlijn, bergen in het binnenland en daartussen de glooiende heuvels. We rijden dwars door de groene heuvels en passeren wijngaarden, olijfbomen en zonnebloem- en graanvelden. Hier en daar zien we slaperige heuveldorpjes en in de verte het schilderachtige stadje Fermo. Boven op de Sabulo heuvel, badend in het zonlicht, kijkt Fermo trots uit over het omringende landschap. Inderdaad, het is net of we naar een levend schilderij kijken.

Provincie hoofdstad Fermo

Fermo werd gesticht in 264 voor Chr. als een Romeinse kolonie en stond toen bekend als Firumum Picenum. Tegenwoordig is het de provincie hoofdstad met een gelijknamige naam. De provincie strekt zich uit van het Sibillini gebergte tot aan de Adriatische Zee. Fermo is geen grote stad, maar het historisch belang en de schoonheid van het omringende landschap maken het een heerlijke plek om te bezoeken.

Historisch centrum

Het historisch centrum is compact. Alle belangrijke en culturele locaties liggen dicht bij elkaar, dus te voet is het de snelste en gemakkelijkste manier om de stad te verkennen. Via smalle middeleeuwse straatjes wandelen we al snel het Piazza del Popolo op. Opgewarmd door de zon draaien onze hoofden rond. Onder de arcades zijn verschillende winkeltjes, bars en pizzeria’s gevestigd. Wanneer we verder ronddwalen door dit charmante stadje passeren we verschillende artistieke hoogstandjes.

In de straatjes komen de heerlijke geuren uit tal van trattoria’s en osteria’s je tegemoet. Gerund door lokale families serveren zij overheerlijke traditionele gerechten. Het eten wordt beïnvloed door zowel de kust als het platteland. Vlees en tal van visgerechten zijn overvloedig aanwezig. Le Marche produceert zijn eigen droge witte wijn die bekend staat als ‘Verdicchio’. Wijnliefhebbers die meer van rood houden, drinken de Rosso Conero.

Fermo in de Italiaanse regio Le Marche
Fermo in de Italiaanse regio Le Marche
Fermo in de Italiaanse regio Le Marche
Fermo in de Italiaanse regio Le Marche

De Duomo van Fermo

Hoger gelegen vind je het belangrijkste monument van de stad, de Duomo die uit 1227 dateert. De gevel is een mooi voorbeeld van gotische architectuur met aan de zijkant de campanile. Het geheel wordt omgeven door een prachtig park.

Archeologische sites

Dat Fermo een lange geschiedenis heeft getuigen de verschillende archeologische sites. Er zijn sporen van een Romeins amfitheater en oude stadsmuren, die gemaakt zijn van rechthoekige hard kalkstenen blokken, net buiten de Porta San Francesco. Opmerkelijk zijn de ondergrondse piscine Romane (Romeinse baden), die bestaan uit dertig goed bewaarde ruimtes. Ze dateren uit 40 en 60 voor Chr. en werden gebouwd voor de instandhouding en het zuiveren van het water voor de inwoners van de stad.

Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de San Francesco kerk, beroemd om zijn prachtige toren en metselwerk, en de Biblioteca Comunale bekend om zijn grote collectie van antieke inscripties.

Fermo in de Italiaanse regio Le Marche
Fermo in de Italiaanse regio Le Marche

Omgeving van Fermo

In de omgeving van Fermo is veel te doen. Wandelliefhebbers gaan naar de betoverende Sibillini of blijven dichterbij en dwalen door de heuvels met een rijke variatie van bloemen en dieren. De lente is een prachtige tijd om te verkennen. Je zal stil worden van de grastapijten vol wilde bloemen, terwijl je longen zich vullen met de frisse lucht.

De zomers zijn er warm en droog, met temperaturen vaak meer dan 30°C. Het warme weer houdt vaak aan tot in september. Uiteraard is dit een periode om te genieten van zon, zee en strand. Op veel stranden wappert de Bandiera Blu. Dit is de blauwe vlag die aangeeft dat het strand en zeewater is gecontroleerd op kwaliteit en zuiverheid. In oktober wordt de lucht scherper, het begin van de herfst in al zijn glorie.

Fermo in de Italiaanse regio Le Marche

Inmiddels weet iedereen dat we verknocht zijn aan de regio Le Marche. Ook heeft Fermo en de prachtige omgeving onze harten sneller doen kloppen. De mix van heerlijk eten, de gastvrijheid van de lokale bevolking, een dagje strand en wat uitstapjes naar cultuur en natuur is voor ons de reden waarom we zo van deze regio houden.

Hotels in Fermo

Booking.com

0 reacties op “Bezoek Fermo en zijn schitterende locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.