Cultuur & Lifestyle

10 Romantische plekken in Italië

Uitzicht op de baai en haven van Portofino in Ligurië

Italië is voor ons een van de meest romantische landen ter wereld. Het uitgestrekte schiereiland kent zoveel romantische bestemmingen! De schilderachtige dorpjes aan de kust, het prachtige landschap met meren en historische steden zijn gevuld met romantische uitzichten, hotels en restaurants. Wij zetten 10 Romantische plekken in Italië voor je op een rij.

Venetië

Venetië is misschien wel de meest romantische stad van Italië. Verlies jezelf in de smalle straatjes en kronkelende grachtjes. Ja, gondels zijn natuurlijk onderdeel van een fantastische ervaring, maar er is veel meer dan een boottochtje. Ga weg van de drukte en zoek de kleine pittoreske pleinen op met gezellige cafés en goede restaurants. Ervaar de stad later op de avond, wanneer het stukken rustiger is, een magische ervaring is gegarandeerd.

Amalfi kust

De Amalfi kust met haar pittoreske dorpen is een van de meest romantische bestemmingen van Zuid-Italië. De kustlijn met steile bergen is bezaaid met prachtige stadjes en archeologische vindplaatsen. Dit paradijs kan vanwege een relatief mild klimaat het hele jaar door worden bezocht. De dorpen bestaande uit schilderachtige huizen, kronkelende trappen en smalle steegjes zijn gevuld met goede hotels en fantastische restaurants. Ze bieden vaak een prachtig uitzicht op zee.

Portofino

Portofino is een kustplaatsje met pastelkleurige huizen, goede restaurants en bars gelegen aan de kust van Ligurië. Het kristalheldere zeewater onthult een veelvoud aan waterleven. Voor een romantische wandeling neem je het pad naar de vuurtoren.

Romantische plekken in Italië Portofino

Verona

Verona staat bekend om de stad van Romeo en Julia. Men brengt er een bezoek aan het huis van Julia, om over de rechterborst van het beeld van Julia te wrijven en het maken van een foto van het beroemde balkon. Maar de echte romantici onder ons wonen een opera bij in de 2000 jaar oude Arena, maken een wandeling langs de rivier en drinken een glas goede wijn op een gezellig terras.

Romantische plekken in Italië Verona

Taormina

Taormina is een van de topbestemmingen van Sicilië sinds het deel uitmaakte van de Europese Grand Tour in de 19de eeuw. Het oude stadje biedt een romantisch uitzicht op de kust en de beroemde vulkaan Etna. Er bevinden zich mooie stranden waar je kunt zwemmen in het heldere zeewater. Taormina heeft een middeleeuwse wijk, kasteelruïnes en een Grieks theater waar in de zomer nog steeds optredens plaatsvinden.

Romantische plekken in Italië Taormina

Val d’Orcia

Val d’Orcia is een prachtige streek in Toscane. Heuvels bezaaid met cipressen en oude boerderijen sieren het landschap. Een paar prachtige kunststeden en middeleeuwse stadjes zijn in handbereik zoals Siena, Pienza, San Quirico d’Orcia, Montepulciano en Montalcino. Geniet er van de goede wijnen en heerlijke Pecorino kaas. Ter afwisseling kun je een bezoek brengen aan een van de helende thermale wateren.

Val di Noto

Val di Noto, gelegen in Zuidoost-Sicilië, is beroemd om zijn prachtige barokke architectuur. De vele culturen die in de afgelopen eeuwen hier gewoond hebben zijn terug te vinden in diverse heerlijke lokale gerechten. Lunch of dineer tussen de honingkleurige gebouwen en wissel je bezoek af met een duik in zee.

Rome

Natuurlijk mag Rome niet ontbreken op deze lijst. De hoofdstad van Italië is een schatkamer vol visuele en culinaire wonderen. De Eeuwige Stad betekent geschiedenis, cultuur, mythe, legendes, kleuren en geluk. Het is een stad die voor altijd zal blijven bestaan in de harten van degenen die het hebben bezocht. Overal zijn charmante plekken, hotels en restaurants te vinden. Het is een stad waarvan je denkt dat je er nooit genoeg van zult krijgen.

Romantische plekken in Italië Roma Trastevere

Florence

Stap in de geboorteplaats van de Renaissance en ontdek Florence. De stad is zeker populair onder kunstliefhebbers. Tal van musea huisvesten beroemde werken van de grootste Italiaanse meesters zoals Michelangelo en Donatello. De meest prachtige monumenten zijn te bewonderen. Florence is als het ware een groot openluchtmuseum met tal van romantische hotels en restaurants.

Romantische plekken in Italië Florence

Matera

Matera is niet alleen een van de oudste steden ter wereld, maar naar onze mening een van de meest fascinerende Italiaanse steden. Sinds het in 1993 op de UNESCO lijst staat, is er nieuw leven het stadje ingeblazen. Het oude Matera is een indrukwekkend en ingewikkeld beeldhouwwerk van steegjes, pleinen, rots kerken en grotten uitgehouwen in tufsteen. De ster van de regio Basilicata kent vele goede restaurants, hotels en b&b’s die het tegenwoordig tot een op en top romantische bestemming maken.

Romantische plekken in Italië Matera
Booking.com

2 reacties op “10 Romantische plekken in Italië

  1. Riet Scheepen

    Weer genoten van de mooie foto’s en beschrijving ervan. Wens jullie een heel fijn weekend en ik kijk weer uit naar jullie volgende blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.