Trentino - Alto Adige

4 Kerstmarkten in Trentino-Alto Adige

DiscoverCars.com

Kerst is waarschijnlijk het meest geliefde feest van Italië. Straten en piazza’s veranderen in een sprookjesachtig decor. Overal vind je indrukwekkende kerstbomen en kerststallen. Mensen zingen kerstliederen en zampognari spelen op doedelzakken. Door het hele land zijn kerstmarkten te vinden, waar men handgemaakte producten, geschenken en decoraties verkoopt. Als het op eten aankomt, staat zoetigheid bovenaan de lijst van de meest geliefde kersttraktaties. In houten kraampjes wordt gebak, cake, koekjes, torrone, gedroogd fruit en andere suikerachtige snoepjes verkocht. Ingepakt in decoratieve dozen is het een feest voor jong en oud. Ontdek 4 kerstmarkten in Trentino-Alto Adige.

De traditie van de kerstmarkt is het meest ingeburgerd in de noordelijke regio’s, met name in Trentino-Alto Adige. Authentieke kerstmarkten ademen een magische sfeer, helemaal als ze worden omringend met sneeuw bedekte bergtoppen. We zetten vier markten voor je op een rij.

Arco

Gelegen aan het Gardameer verandert Arco in een betoverende plek. Traditionele kerststallen verlevendigen de straatjes van het centro storico. De geur van kaarsen, eten en honderden lichtjes vullen de straatjes. De sfeer is warm en gastvrij. Kinderen volgen opgewonden houten kraampjes volgehangen met kerststerren, speelgoed, boeken en zoetigheden. Warme dranken, knödel, würstel en polenta zijn er voor de fijnproevers. Wie alleen even wil genieten van het omringende landschap, maakt een wandeling naar het kasteel. Een weids panorama strekt zich voor je uit van het Gardameer tot aan de Alpen.

REDY FOR CHRISTMAS

Bolzano

Verderop gelegen in het glorieuze landschap van Zuid-Tirol vinden we Bolzano. De stad, ook wel bekend als ’toegangspoort van de Dolomieten’, is beroemd vanwege de Mercatini di Natale. Op Piazza Walther wordt jaarlijks de beroemde kerstmarkt gehouden. De charme van kerst met zijn geuren en magie is overal voelbaar. Proef in de omringende bars een van de vele traditionele taarten, waaronder de heerlijke sacher. Ervaar de feestelijke kerstsfeer en luister naar koren in de kronkelende straatjes en bewonder een mix van gotische en romaanse architectuur.

Kerstmarkten in Trentino-Alto Adige Bolzano
Foto bolzanobozen

Merano

Een andere populaire kerstmarkt is te vinden in de nabijgelegen stad Merano. Dankzij een microklimaat zijn er vaak milde winters met veel zonnige dagen. De stad wordt omringd door hoge bergtoppen. Kerstartikelen, ambachtelijke producten en traditionele lokale delicatessen koopt men rond Piazza della Rena. Genietend van glühwein of typische kerstthee, gemaakt van kruidnagel en sinaasappelschil, luistert men naar kerstliederen. Lichtdecoraties schitteren in het avondlicht.

Wie de drukte even wil ontvluchten maakt een wandeling langs de oever van de rivier Passirio of bezoekt de beroemde Terme, het kuuroord van Merano.

Merano Christmas market

Bressanone

Hoewel de kerstmarkten van Bolzano en Merano het bekendst zijn, is de Mercatino di Natale van Bressanone volgens vele inwoners van deze noordelijke regio het mooist. De stad ligt ten zuiden van de Brennerpas. Het centrum is bezaaid met kerststallen en gastronomische kraampjes. Piazza Duomo is de thuisbasis van de kerstmarkt. De twee klokkentorens van de kathedraal kijken neer op nieuwsgierige bezoekers die de ingrediënten van de magische kerstsfeer op zich in laten werken. In de straten hangt een geur van kaneel, specerijen, berghout en glühwein. Kerstdecoraties versieren de winkeletalages en kerstverlichting siert de straten.

De geschiedenis van de stad is rijk en gaat minstens 1000 jaar terug. Tussen alle kerstdecoraties kun je genieten van de historische en architectonische hoogstandjes van de stad. Bijzonder zijn de 18e -eeuwse fresco’s in het klooster, maar ook de witte toren Torre Bianca.

Kerstmarkten in Trentino-Alto Adige
Foto visitbrixen

Dit zijn slechts vier bekende markten van de vele die er gehouden worden. Waar je ook bent, de magische sfeer van kerst is overal voelbaar. Ook in de meest afgelegen plekken en kleine verborgen dorpen ver weg van alle toeristische plekken. Iedere stad of dorp heeft een kerstmarkt waar je lokale gerechten kunt proeven en geschenken kunt kopen.

Hotels in Zuid-Tirol

 

0 reacties op “4 Kerstmarkten in Trentino-Alto Adige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.