Vakantieverblijf

Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone

@blogsognoitaliano Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone Gardameer
DiscoverCars.com

Hotel Monte Baldo met Villa Acquarone bevinden zich op de westoever van het Gardameer in het pittoreske plaatsje Gardone Riviera. Sinds 1925 verwelkomt dit prestigieuze hotel zijn bezoekers met een schitterend uitzicht over het diepblauwe water van het grootste meer van Italië. De tijdloze sfeer van het hotel is ook terug te zien in de ernaast gelegen Villa Acquarone waar wij enkele nachten hebben doorgebracht.

Villa Acquarone

Villa Acquarone is gebouwd in neoklassieke stijl en was de residentie van hertog d’Acquarone. De entree en enorme grote trap begeleiden bezoekers naar ruime kamers ingericht met origineel meubilair. Vanaf ons balkon, omringd met oude beelden uit vervlogen tijden, zagen we de zon iedere morgen opkomen. Beneden in de weelderige tuin is een zwembad waar palmbomen schaduw bieden. Vanaf de kade kun je een duik nemen in het heldere water van het Gardameer.

Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone Gardameer
Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone Gardameer
Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone Gardameer
Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone Gardameer
Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone Gardameer
Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone Gardameer
Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone Gardameer

De sfeer van Belle Époque

Eveneens kun aan het water ontbijten en dineren en nog meer genieten van de glorieuze ‘Belle Époque’. Een mooie periode in de Franse, Belgische en deels Europese geschiedenis aan het einde van de 19e eeuw tot begin 20ste eeuw. Deze sfeer vind je overal terug in en rondom Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone.

Gardone Riviera

Gardone Riviera is een van de mooiste dorpen aan het Gardameer. Het staat niet voor niets op de lijst van ‘I borghi più belli d’Italia’, oftewel de mooiste dorpen van Italië. Het plaatsje staat bekend om zijn botanische tuinen. Zo is de tuin van Hruska een must voor een bezoek, evenals het charmante dorp. In tegenstelling tot de andere dorpen aan het Gardameer is Gardone een stuk rustiger.

Gardone Riviera

Omgeving van Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone

In handbereik liggen de schilderachtige dorpen Salò, Toscolano Maderno en Gargnano. Iets verderop kijkt het kleurrijke Limone sul Garda over het glinsterende water. ’s Avonds stromen de dorpen vol met mensen voor een aangename passaggiata over de promenades. Eet een ijsje of strijk neer op een van de vele terrassen voor een aperitief. Overal vind je uitstekende restaurants. Alles is aanwezig voor een topbestemming en om te genieten van het echte ‘la dolce vita’ gevoel.

Gardone Riviera, maar zeker ook Gargnano, hebben onze harten gestolen. Voor ons is deze kant van het Gardameer favoriet. De bergachtige omgeving en het milde klimaat geven zeker extra allure aan de westelijke oever, waar het soms net lijkt of de bergen direct in het meer duiken. Dankzij de olijfbomen, moestuinen en eeuwenoude citroenboomgaarden ademt het een mediterrane sfeer.

Kortom, het Hotel Monte Baldo met Villa Acquarone is een uitstekende uitvalsbasis om het Gardameer te verkennen. Na een ontspannen wandeling in de dorpen of een avontuurlijke autotocht in de achterliggende bergen, kun je onthaasten in de prachtige privé tuin van het hotel. Misschien nog beter, een duik te nemen in het heldere water van het Gardameer. Buone vacanze!

Boek hier Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone

0 reacties op “Hotel Monte Baldo en Villa Acquarone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.