Campania Stedentrip

Ontdek Spaccanapoli in Napels

Napels is een magische stad waar kleuren, smaken, cultuur en geschiedenis met elkaar verweven zijn in een charmante mix van kennis, vreugde en plezier. In de stad zie je de verschillende perioden uit de geschiedenis elkaar overlappen. Ontdek het echte leven van Spaccanapoli in Napels, de lange straat die van oost naar west door de stad loopt. Wandel samen met ons door deze schilderachtige en chaotische wijk en ontmoet duizenden jaar geschiedenis. De karakteristieke wijk met waardevolle schatten prikkelt al je zintuigen.

Spaccanapoli

Hoog boven onze hoofden, in de pittoresk geplaveide straten van Spaccanapoli, hangt het wasgoed tussen de ramen en gevels te drogen. Het is een straat waar iedereen elkaar kent. Oude gebouwen en de typische Napolitaanse geuren van de keuken komen je tegemoet. De smalle straat is bekleed met oude gebouwen en familiebedrijven en wordt opgevrolijkt met kunstenaars, muzikanten en straatverkopers. Na een korte sfogliatella pauze in een van de vele patisserie, wandelen we van het ene culturele hoogtepunt naar de andere. De San Domenico Maggiore, het Santa Chiara klooster en de Gesù Nuovo kerk zijn er enkele van. De stad staat vol met paleizen en hebben allemaal hun geschiedenis.

@_lucamarr_ Spaccanapoli Napels Campania
@panexotic Spaccanapoli Napels Campania
@travelcampania Spaccanapoli Napels Campania
@floriana_yrolf Spaccanapoli Napels Campania
@ncallegaro Spaccanapoli Napels Campania
@dr.saghy.eszter Spaccanapoli Napels Campania
@betta_becks Spaccanapoli Napels Campania
@betta_becks Spaccanapoli Napels Campania 2
@betta_becks Spaccanapoli Napels Campania 1
@betta_becks Spaccanapoli Napels Campania 3
@nadja_310 Spaccanapoli Napels Campania 3
@nadja_310 Spaccanapoli Napels Campania 1
Naples, Campania
previous arrow
next arrow

Pizza

Het is erg lastig om op dieet te zijn bij een bezoek aan Napels. Overal om je heen is eten. Streetfood is populair en niet duur. Vespa’s schieten voorbij waarbij de berijder dozen heerlijk gebakken pizza’s vasthoudt. Een goede pizza eten kun je op veel plekken in Italië, maar in Napels vind je toch echt de allerbeste. Waar je ook bent in de stad, je wordt omringd door de geur van versgebakken pizza’s. De pizzeria’s worden drukbezocht. Bij sommige, zoals Gino Sorbillo, staat rond het middaguur een lange rij mensen te wachten om er de beste pizza’s van de stad te eten.

Spaccanapoli in Napels Pizza

Baba, zeppola of een sfogliatelle

Een reis naar Napels gaat niet alleen over pizza’s. Degenen die van zoetigheid houden, zullen zich hier als een vis in het water voelen. Als gevolg van een lange geschiedenis van veroveraars is er een grote verscheidenheid aan dolce. Napolitanen maken de lekkerste taarten en desserts. Wij gaan altijd voor een baba, zeppola of een sfogliatelle. Beroemd om zijn dolcissimi is Spaccanapoli de plek waar je een grote verscheidenheid aan zoete lekkernijen kunt proeven. Wij vinden ze allemaal even lekker. Maar vergeet ook niet de fritti. Er is een groot aanbod aan gefrituurde lekkernijen van vis, groenten, pizza’s en pasta’s.

Spaccanapoli in Napels

Napoli Sotterranea

Iedereen weet van de schoonheid en het bruisende leven van Napels, maar weinigen zijn zich bewust van de ondergrondse stad. Hoewel de basiliek van San Lorenzo Maggiore een bezoek waard is, zijn de ondergrondse resten van de Grieks-Romeinse stad van Neapolis indrukwekkend. Napels is gebouwd op tufsteen, een zachte vulkanische steen. In de afgelopen 2500 jaar hebben de oude Grieken, Romeinen en andere dynastieën, die over Napels hebben geheerst, gebruik gemaakt van deze steensoort. Er zijn oude Griekse aquaducten, heidense grafkamers, catacomben en schuilkelders uit de 2de wereldoorlog te bezichtigen. Wij daalden de trappen af bij Napoli Sotterranea (ingang) en dwaalden onder begeleiding van een gids door een labyrint van tunnels in een totaal andere wereld.

Spaccanapoli in Napels

San Gregorio Armeno

Een bezoek aan Spaccanapoli is niet compleet na het zien van via San Gregorio Armeno, waar het lijkt of er het hele jaar kerst is. In de winkeltjes en werkplaatsen worden handgemaakte presepi, kerstallen, gemaakt van terracotta en hout. Bijzonder is dat Bijbelse figuren worden vergezeld met beroemde Italiaanse sterren en politici.

Spaccanapoli in Napels
Spaccanapoli in Napels

Er zijn veel redenen om Napels te bezoeken, maar er is geen betere plek om de ziel van de stad te leren kennen dan in Spaccanapoli.

Booking.com

2 reacties op “Ontdek Spaccanapoli in Napels

  1. Wederom dank je wel.

    Cordiali saluti,

    Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.