Stedentrip Trentino - Alto Adige

Bolzano: een stad met twee karakters

Bolzano, voor de Duitsers bekend als Bozen, is de poort naar Zuid-Tirol en ligt waar de rivier de Isarco uitmond in de grotere rivier de Adige. Dit gebied is ook bekend als Alto-Adige. Bolzano is een tweetalige stad, een harmonieus mengsel van twee karakters, Italiaans en Oostenrijks. Wij nemen je mee met een wandeling door deze prachtige stad waar wij van hebben genoten.

Geografische ligging van Bolzano

Deze pittoreske stad, met een mild klimaat, is omgeven door een prachtig Alpenlandschap. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten, maar ook vanwege de geografische ligging is Bolzano een belangrijke handelsstad. De stad staat vol met restaurants. Op het menu staan de beste culinaire hoogstandjes uit de Italiaanse en Oostenrijkse keuken. Van heinde en ver komt men voor de vele boetiekjes, delicatessenzaken en markten. Daarnaast staat de stad hoog op de lijst van beste steden om in te wonen.

Bolzano Zuid Tirol Italië

Korte geschiedenis van Bolzano

Bolzano werd meer dan 800 jaar geleden gesticht. De Romeinen noemde de stad Pons Druzen. Door de eeuwen heen was de stad een belangrijke plek geweest voor handel tussen de landen ten zuiden en ten noorden van de Alpen. Bolzano is altijd een ontmoetingsplaats geweest door verschillende culturen. Het culturele en sociale leven is vandaag de dag nog steeds erg levendig. Gedurende het hele jaar zijn er belangrijke beurzen, tentoonstellingen, shows en culturele evenementen.

@jpontrip_globetrotter Trentino Alto Adige Bolzano
@marlene_eller Bolzano Trentino Alto Adige
@bolzanobozen Trentino Alto Adige Bolzano 4
@_christian_ma_Trentino Alto Adige Bolzano
@bolzanobozen Trentino Alto Adige Bolzano 1
@bolzanobozen Trentino Alto Adige Bolzano 5
@fla5 Bolzano Trentino Alto Adige
@fla5 Bolzano Trentino Alto Adige1
@bolzanobozen Trentino Alto Adige Bolzano 3
@bolzanobozen Trentino Alto Adige Bolzano
@snowyrose.jpg Bolzano Trentino Alto Adige
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano gevel
previous arrow
next arrow

Historisch centrum

Het historisch centrum van Bolzano heeft Italiaanse en Oostenrijkse kenmerken. We lopen door smalle straatjes met prachtige Tiroler huizen en gebouwen met veel houtwerk. We wandelen door zuilengangen en passeren palazzi met fresco’s en bijzondere kerken, zoals de kathedraal, waarvan het dak is gedecoreerd met groen-, zwart- en okerkleurige tegels, in een motief in de alpiene tradities.

De Piazza Walther is het hart van het centrum. Hier staat het beeld van Walther van der Vogelweide (1170 – 1230), een van de grootste Duitse dichters uit de middeleeuwen.

Op de Piazza delle Erbe is het elke dag druk, vanwege de markt met voedingswaren. Op de hoek van de piazza staat de Neptunusfontein (1745), plaatselijk bekend als Gabelwirt (waard met vork).

Neem, net als wij, tijd voor een lunch of diner en proef de lokale keuken. In Bolzano vind je een combinatie van Duitse en Italiaanse gerechten.

@bolzanobozen Trentino Alto Adige Bolzano 2
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano gevels
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano standbeeld
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano standbeeld1
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano straat
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano straat1
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano straat2
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano straat3
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano straat4
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano terras
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano terras1
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano terras3
@blogsognoitaliano Trentino Alto Adige, Bolzano
previous arrow
next arrow

Tips

  • Bezoek het Museo Archeologico dell’Alto Adige. Hier kun je Ötzi zien, het perfect geconserveerde lichaam van een man die 5300 jaar geleden leefde. Het werd in 1991 gevonden in de Similaungletsjer, in Val Venosta en wordt tentoongesteld in een vrieskamer. Voor informatie: museion.it
  • Koop de Museumobil Card, hiermee kun je gebruik maken van alle vormen van openbaar vervoer en heb je toegang tot allerlei musea.
  • Bezoek Bolzano rond en tijdens de kerstdagen. De Piazza Walther staat in de adventsperiode vol houten stalletjes van de Christkindmarkt, waardoor je meteen in kerststemming komt. De prachtige kerstmarkt is een mengsel van Oostenrijkse en Italiaanse tradities.
Booking.com

0 reacties op “Bolzano: een stad met twee karakters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.