Stedentrip Veneto

Venetië buiten de gebaande paden

DiscoverCars.com

Venetië is voor veel mensen een droombestemming. Hoe vaak horen we niet de oh ’s en de ah ’s wanneer we vertellen dat we voor ruim een half jaar op steenworp afstand van Venetië verblijven. En dat niet voor de eerste keer. Er is natuurlijk al veel gezegd en geschreven over Venetië. Er is ook zoveel te zien en te doen in deze waterstad.

Venetië zit vol mooie verborgen locaties waar veel minder toeristen komen. Ga met ons mee naar onze favoriete plekken en ontdek hoe je de toeristische hotspots het best kunt vermijden.

Verdwaal en blijf weg van de gebaande paden

Neem je camera mee, laat de kaart thuis en vermijd de grote menigte. Er is niets mooier dan te verdwalen door de achterafstraatjes van de stad. Hier beleef je het echte Venetië, waar ook de lokale bevolking woont. Je vindt er mooie gebouwen, gezellige piazza’s, leuke winkels en voor ons heel belangrijk, de minst dure bars en restaurants om iets te eten of te drinken. Loop je een doodlopende straat in, niet erg, want misschien stuit je wel op een van de mooiste uitzichten om op je lens te zetten. Om de weg terug te vinden volg je de borden Rialtobrug of San Marcoplein en voor je het weet stuit je op herkenbare plekken.

Neem de vaporetto en vaar over de Canal Grande

Spring aan boord van een vaporetto, de waterbus, en vaar over het grootste en belangrijkste kanaal van Venetië, de Canal Grande. Hoe vaak we deze tocht ook gemaakt hebben, het blijft iedere keer weer spectaculair. De meest mooie palazzi gaan aan je voorbij en de vele verschillende boten op het water zijn een lust voor het oog.

De vaporetto-tickets zijn betaalbaar en als je van plan bent deze waterbussen vaker te gebruiken kun je kiezen uit verschillende dag- of weekkaarten.

Bezoek de Rialtomarkt vroeg in de ochtend

Marktkooplieden bieden op de Railtomarkt de beste selectie van verse producten als fruit, vlees en vis. De markt werd voor het eerst geopend in 1067 en geeft de bevolking kans om dagelijks verse producten te kopen. De markt ligt niet ver van de Rialtobrug en de Canal Grande. Zelfs als je niet van plan bent iets te kopen, is het een prachtige plek om te wandelen. De verse groeten en fruit maken een kleurrijk geheel om tal van foto’s te nemen.

Maak een kleurrijke wandeling op het eiland Burano

Ongeveer 40 minuten duurt de reis met de vaporetto van Venetië naar Burano. Zeker op een warme dag is de boottocht een verademing. Het is vaak niet druk op het eiland. Burano is beroemd om zijn kantwerk en de felgekleurde huizen. Er zijn verschillende goede restaurants en de scheve toren van San Martino is een bezoek waard.

Bewonder het glaswerk op het eiland Murano

Het eiland Murano is wereldberoemd om zijn glaswerk en daarom interessant om te bezoeken. Veel winkels bieden een tour om hun ambachtelijke glasobjecten te tonen en hoe ambachtslieden het glas maken tot de meest prachtige objecten. Verder biedt het eiland een goede plek om even het drukke Venetië achter je te laten en te dwalen door de smalle straatjes en over kleine piazza’s. Murano is gemakkelijk te bereiken per boot en ligt niet ver van Venetië.

Bewonder Venetië ’s morgens vroeg of na zonsondergang

Wil je de mooiste hotspots bekijken, maar met weinig toeristen? Maak dan ’s morgens vroeg of ’s avonds een wandeling door de stad. Je zal verbaasd staan hoe rustig het is. Ons favoriete moment is ’s avonds wanneer de zon ondergaat, de schemering over de stad valt en de straatverlichting aan gaat. Dan krijgt Venetië een heel ander decor en heeft de stad een magische sfeer.

Eet in een Bacaro of in een Osteria

Venetië heeft tal van restaurants waar je de meest heerlijke gerechten kunt proeven. Echter, vaak niet op de toeristische plekken.  Naast restaurants en pizzeria’s heeft de waterstad de typische Venetiaanse bars bacari (enkelvoud bacaro). In deze bars worden lokale gerechten en cincchetti, die lijken op de Spaanse tapas, geserveerd. Deze kleine hapjes bestaan uit kleine sandwiches, zeevruchten, kaas, verschillende groenten en bruschetta om maar een paar te noemen. Ook kun je er uitstekende wijnen drinken. Andere goede restaurants zijn Osterie, die meestal door een familie gerund worden.

Wij vermijden in ieder geval restaurants bij de grote hotspots waar menu’s in verschillende talen zijn geschreven en waar obers mensen verleiden om naar binnen te gaan.

Hotels in Venetië

 

4 reacties op “Venetië buiten de gebaande paden

 1. Tinka Pothaar

  Wij hebben, zoals jullie weten, 3 jaar tegen deze prachtige stad aangewoond; wij liepen ook altijd in die prachtige, stille straatjes (calle). volgens mij is de herfst trouwens de beste tijd om Venetie te bezoeken; vrij rustig en door de mist zie je het verval van de stad zoveel minder…
  Ik heb weer van de mooie foto’s genoten!

  • pieterarnolli

   Grazie Tinka, inderdaad is de herfst een mooie tijd om Venetië te bezoeken. Dan genieten wij ook vaak volop van deze prachtige stad.

 2. Zelfde ervaring: een paar straatjes inslaan en je bent ver weg van het massatoerisme. Maar comfortabele schoenen zijn wel nodig, want je moet soms even om lopen omdat de weg doodloopt bij een kanaal. Je doet snel heel wat kilometers in Venetië😉.

  • pieterarnolli

   Grazie Wannderful en bedankt voor de goede tip. Comfortabele schoenen zijn een must, want voor je het weet maak je heel wat kilometers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.