Le Marche Roadtrip

De mooiste autoroutes in Le Marche, weg van de gebaande paden

Conero Riviera, Porto Recanati

De regio Le Marche heeft al jaren een grote aantrekkingskracht op ons. Vaak hebben wij er over geschreven en heeft het geen uitgebreide introductie meer nodig. Bekend om zijn eindeloze kunstlijn, hoge bergpieken, glooiende heuvels bezaaid met heuveldorpen en enkele fascinerende cultuursteden is het een boeiende regio die ons blijft verrassen. Ontdek de mooiste autoroutes in Le Marche, die we in de afgelopen jaren hebben gemaakt.

We brengen je naar de mooiste plekken van deze regio die zelfs menig Italiaan is vergeten. Met een hoge concentratie van gerestaureerde middeleeuwse dorpen liggen ze klaar om ontdekt te worden. Het is niet alleen de natuurlijke schoonheid die als een levend schilderij aan je voorbijgaat, maar ook waar fijnproevers hun smaakpupillen goed kunnen verwennen met voortreffelijke wijnen en de meest lekkere lokale gerechten.

Het hart van Le Marche

Deze autoroute start in het oude stadje Osimo en brengt je door het groene hart van de regio naar Montemonaco dat uitzicht geeft op de hoge toppen van de Monte Sibilini. Prachtige natuur met mooie dorpen, waar de tijd lang stil is blijven staan, zijn slechts enkele hoogtepunten van deze reis. Lees verder…

mooiste autoroutes in Le Marche

Van Urbino naar Fano

Zoals de titel al zegt, start deze autotrip in de ommuurde stad Urbino en eindigt in de badplaats Fano. Tussenstops zijn de versterkte stad Gradara en Pesaro, maar ook de prachtige natuur van Parco Naturale Monte San Bartolo. Een panoramische weg gaat langs oude gehuchten en vergezichten van de Adriatische Zee. Lees verder…

mooiste autoroutes in Le Marche Urbino

Genga en de Grotte di Frasassi

We starten in een van de oudste dorpen van Le Marche, Genga. Een plaats die verscholen ligt in het natuurpark Gola della Rossa en Frasassi. Eveneens bevindt zich in dit park een ondergrondse wereld bestaande uit enorme stalactieten en stalagmieten met daarom heen kristalhelder water. We hebben het over een van de grootste grotten-complexen ter wereld, de Frasassigrotten. De autotrip gaat verder langs de bijzondere tempel van Valdier en het innemende stadje Serra San Quirico. Lees verder…

mooiste autoroutes in Le Marche

Het zuiden van Le Marche

Deze spectaculaire roadtrip brengt je van de historische stad Ascoli Piceno naar de kustplaats Grottammare. Travertijn, Renaissance, oliva all’ascolana, Offida, Acquaviva Picena en Ripatransone zijn enkele ingrediënten van deze culturele roadtrip door het zuiden van Le Marche. Geniet van middeleeuwse steegjes en pleinen waar het goed vertoeven is tussen de lokale bevolking. Lees verder…

mooiste autoroutes in Le Marche Ascoli Piceno

Langs de Adriatische kust van Midden-Italië

We maakten een schitterende tocht langs de Adriatische kust van Midden-Italië. We bezochten onder andere de magistrale residentiestad Urbino en de versterkte stad Gradara. Daarna reden we over een panoramische kustweg van Parco Naturale Monte San Bartolo en langs Mondavio en Corrinaldo. Via de Monte Conero bereikten we de stad Fermo voor een mooie stadswandeling. Daarna reisden we door naar Torre di Palme en brachten we een bezoek aan Grottamare voor we doorreisden naar de regio Abruzzo. Lees verder…

mooiste autoroutes in Le Marche Corinaldo

De vergezichten van Macerata

In het binnenland van de regio Le Marche bevindt zich de stad Macerata met de gelijknamige provincie. Hoog boven op de toppen van heuvels kijken prachtig gerestaureerde dorpen neer op het omringende landschap. Ze spelen de hoofdrol in deze route en liggen ver weg van de gebaande paden. Cingoli, Treia, Montecasiano, Montelupone en natuurlijk het stadje Macerata passeren de revue. Lees verder…

mooiste autoroutes in Le Marche

Rondreis door de provincie Fermo

Het hooggelegen stadje Fermo en omringende plaatsen mogen niet ontbreken in deze lijst. Het is een van de beste stadjes voor diegene die op zoek is naar het echte Italiaanse leven. In het historisch centrum met historische gebouwen hangt een gemoedelijke sfeer. Dichtbij bezoeken we de slaperige gehuchten Monterubbiano en Moresco. Een absoluut hoogtepunt is het charmante Torre di Palme. Spectaculaire vergezichten zijn gegarandeerd. Lees verder…

mooiste autoroutes in Le Marche

Wij hopen dat jullie er net zoveel van zullen genieten als wij dat gedaan hebben. Uitgekeken zijn wij nog lang niet en zullen je natuurlijk op de hoogte houden wanneer we weer een schilderachtige route hebben gemaakt door een van de mooiste regio’s van Italië.

Kanttekening: aardbeving 2016

Kanttekening: in 2016 is Midden – Italië getroffen door een zware aardbeving waarbij veel schade is opgelopen. Enkele heuveldorpen landinwaarts zijn daarom verlaten vanwege instortingsgevaar. Men werkt hard aan de wederopbouw, waar het ene dorp sneller in slaagt dan het ander. Dit is de reden waarom wij bijvoorbeeld de autoroute ‘Monti Sibillini, in het hart van Italië’ niet hebben opgenomen in deze lijst. De route is spectaculair, maar enkele dorpen zijn zo erg beschadigt dat wij op dit moment niet weten in hoeverre ze te bezoeken zijn. Houd hier dus rekening mee!

0 reacties op “De mooiste autoroutes in Le Marche, weg van de gebaande paden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.