Geen categorie

De mooiste herfsttochten door Italië

Pacentro, Abruzzo

Voor ons is Italië mooi gedurende het hele jaar. Elk seizoen heeft zijn eigen unieke karakter en smaken. Maar de herfst is misschien wel een van de meest fascinerende periode om de Italiaanse laars te ontdekken. De zinderende zomerhitte is voorbij, de prijzen zijn voordeliger en er zijn minder toeristen. Diverse evenementen zijn gewijd aan tal van oogsten en de meest prachtige kleuren sieren dan het landschap.

Geel, oker, oranje en rood. Alle warme tinten van de herfst accentueren de heuvels en prikkelen je zintuigen. De bossen hebben de meest prachtige kleuren en er zijn spectaculaire luchten te zien. Steden, dorpen, kloosters en kerken hebben ieder hun eigen verhaal. Herfst betekent ook oogsttijd en in Italië worden dan ook veel regionale festivals van lokale delicatessen gevierd.

Madonna della Corona, Monte Baldo, Veneto

Wij hebben door de jaren heen in deze periode veel autotochten gemaakt. Van noord naar zuid, van oost naar west. Het is moeilijk om keuzes te maken, maar we zetten de meest interessante roadtrips, waarbij de herfst de hoofdrol speelt met prachtige kleuren en heerlijk eten, voor je op een rij.

Een culinaire dolomietentocht. Volg een van de oudste wijnroutes van Italië in Zuid-Tirol en je komt de meest heerlijke wijnen en culinaire gerechten tegen in een betoverend berglandschap. Lees verder

Colli Euganei, een verborgen paradijs. Tussen enkele grote steden van de uitgestrekte Venetovlakte liggen de Euganese heuvels. De autoroute gaat door een prachtig landschap en voert je langs historische dorpen. Lees verder

Monte Amiata, de grootste dode vulkaan van Italië. In het zuiden van Toscane wordt het landschap gedomineerd door de Monte Amiata. De route gaat langs warmwaterbronnen, middeleeuwse dorpen en dichte kanstanjebossen. Lees verder

Santa Fiora, Monte Amiata, Toscane

Val d’Orcia ligt net ten zuiden van de beroemde Toscaanse stad Siena. De streek is uitgegroeid tot een iconisch beeld van Toscane waar je wordt getrakteerd op prachtige panorama’s, heilzame kuuroorden, middeleeuwse dorpen en oude abdijen. Lees verder

Chianti is niet alleen wijn, maar ook een prachtige streek in de regio Toscane. De glooiende heuvels zijn bedekt met bossen, kleine dorpen en natuurlijk wijngaarden. Alle zintuigen worden blij van de beeldschone omgeving en het lekkere eten en drinken. Lees verder

Middeleeuwse charme van Centraal-Umbrië. De route gaat dwars door het ‘groene hart van Italië’ en brengt je langs middeleeuwse dorpen en oude burchten gelegen op hooggelegen heuveltoppen. Lees verder

Monteleone d’Orvieto, Umbrië

Het zuiden van Le Marche. Een spectaculaire autotocht brengt je door de bergen naar Ascoli Piceno en gaat via glooiende heuvels naar Grottammare aan de Adriatische kust. Lees verder

Het meer van Bolsena, een vulkanisch wonder. Het meer is een verrassing en ligt buiten toeristische bestemmingen. Niet ver hier vandaan vind je Civita di Bagnoregio, waarvan men zegt dat de stad langzaam sterft. Lees verder

Civita di Bagnoregio, Lazio

Gran Sasso d’Italia, de grote rots van Italië. De route bracht ons door een ruig ongerept berglandschap dat ook wel ‘klein Tibet’ wordt genoemd, omdat de hoogvlakte allesbehalve Europees aandoet. Lees verder

Een spectaculaire tocht door de wildernis van de Abruzzo. Niet veel toeristen bezoeken de regio Abruzzo. De route gaat met haarspeldbochten door de dichte bossen van de Apennijnen naar dorpen die ver zijn weggestopt. Lees verder

Petracamela, Abruzzo

Van de Paarse kust naar Scilla gaat niet door bossen vol herfstkleuren, maar wel langs een schitterende kustlijn van Calabrië. Felle kleuren van zee en lucht mengen zich bij zonsondergang. De route gaat langs ongerepte stranden en authentieke vissersplaatsjes. Lees verder

Het Itriadal in Puglia staat onder andere bekend om de beroemde trulli, maar ook om de grote verscheidenheid aan gerechten en wijnen. De streek is een bezoek waard voor iedereen die op zoek is naar authentiek Italië. Lees verder

Ragusa Ibla, Val di Noto, Sicilië

Siciliaans barok vind je in het vulkanisch landschap van Zuidoost-Sicilië. Indrukwekkend zijn de diverse steden vol architectonische juweeltjes. Een combinatie van cultuur, gastronomie en een aangenaam klimaat in deze periode, maakt Val di Noto een droomreis voor iedere Italië liefhebber. Lees verder

Booking.com

2 reacties op “De mooiste herfsttochten door Italië

  1. Riet Scheepenh

    Geweldig mooi, geniet iedere keer weer van julli foto’s en reisverslagen. Hartelijk dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.